…

En unik original – i 65 år

En gjengeinnsats i rustfritt stål erobrer verden. For 65 år siden begynte Böllhoff å produsere et produkt som fikk stor betydning for familiebedriftens utvikling: HELICOIL. I dag er dette varemerket verdensberømt og en markedsleder innen gjengeinnsatser i USA, Latin-Amerika og Europa.

Den sterke

65 år med HELICOIL – det vil si 65 år med innovasjoner knyttet til et høyteknologisk produkt. Men etter alle disse årene er produktets kjernefunksjonalitet fortsatt den samme. Gjengeinnsatsen er blitt brukt og brukes fortsatt til å lage høyfaste skjøter i materialer med lav styrke, f.eks. aluminium, magnesium og fiberforsterket plast som karbonfiberkompositter. For økt kvalitet og verdi – enten det gjelder forsterkning eller reparasjon av gjenger.

Siden 1954 er designen, ulike varianter og monteringssystemene blitt optimert kontinuerlig og tilpasset for krevende applikasjoner.
I dag står navnet HELICOIL for en høyteknologisk produktserie med langvarig slitestyrke, høy overflatekvalitet, bestandighet mot korrosjon og høye temperaturer samt økonomisk bearbeiding under serieproduksjon.

Radialmotorer for fly laget av grått støpejern viste stor slitasje på skrueforbindelser. Det var nettopp disse motorene som gjorde at man allerede i 1938 utviklet de gjengeforsterkningene som ble patentert som HELICOIL. I 1954 begynte Böllhoff å produsere HELICOIL gjengeinnsatser på lisens. Dette var ett av mange påfølgende skritt i samme retning etter at familiebedriften etablerte sin egen produksjon i 1954. Frem til da hadde bedriften kun drevet med engroshandel.


VW Boble, produksjonsår 1961 – med HELICOIL gjengeinnsatser

På innsiden av industrien

Volkswagen var blant de aller første kundene. I produksjonen av den velkjente VW Boble ble HELICOIL f.eks. brukt til å forsterke gjengene i motoren. Bilindustrien er fremdeles en viktig kundegruppe for dette produktet.
Der brukes HELICOIL hovedsakelig i lettvektsmaterialer (magnesium, aluminium), men produktet har også vist seg å være et godt valg for elbiler.
En annen viktig sektor er maskinindustri. Böllhoff samarbeider med nesten alle store presseprodusenter.
Alle flyprodusenter er HELICOIL-kunder. Gjengeinnsatsen brukes i alle moderne fly, f.eks. i motorene og interiøret eller på landingsutstyret.

Det stilles også svært høye krav innen medisinteknikk. HELICOIL brukes f.eks. på dialysepumper og røntgenapparater. I aluminiumhus til girkasser, mobiltelefonelektronikk, objektbelysning av høy kvalitet samt i halvlederindustrien skaper HELICOIL gjengeinnsatser korrosjons- og slitasjebestandige gjenger.

En pådriver for innovasjon

HELICOIL er ikke bare en markedsleder, men også en pioner når det gjelder å oppfylle industrielle krav. Det er grunnen til at Böllhoffs utviklingsteam tidlig optimerte gjengeinnsatsene slik at de ble korrosjons- og temperaturbestandige. HELICOIL Screwlock var den første gjengeinnsatsen på markedet som låste skruen for å forhindre at den kunne skru seg løs av seg selv. Når det ikke lenger er nødvendig å låse skjøten med ekstra splinter, forkortes monterings- og demonteringstiden og dermed også kostnadene.

Den videre utviklingen av HELICOIL Classic-versjonen førte til HELICOIL Plus Free Running-versjonen som er enklere å montere. Det neste innovasjonsnivået ble nådd ved å introdusere HELICOIL Tangfree-teknologien. I kombinasjon med de tilpassede monteringsverktøyene er den et perfekt tilskudd til produktserien.

Böllhoff tenker alltid økonomisk effektivitet og derfor utvikler de stadig monteringssystemene for HELICOIL-produktserien. Med stor fleksibilitet og rask og pålitelig bearbeiding gir løsningene i den nyeste generasjonen gode muligheter til rasjonalisering.
Utvalget av monteringsverktøy strekker seg fra håndverktøy til automasjon.

HELICOIL kommer til å bli videreført – 100 % sikkert. Nedtellingen er i gang.

Globale og lokale

Böllhoff-nettverket består av 45 bedrifter på 39 steder i 24 land. Det garanterer lokal ekspertise. Böllhoffs kunder forventer global tilstedeværelse i kombinasjon med korte ledetider og avstander. Det er grunnen til at Böllhoff Group ivaretar sine internasjonale kunder i viktige industrimarkeder i tett partnerskap med representanter og forhandlere. Som et ledende internasjonalt selskap innen feste- og monteringsteknologi er Böllhoff Group representert på alle viktige markeder.


Böllhoff startet produksjonen av HELICOIL i 1954