…

Solvatten – et samarbeid med hjertet

Solvatten er et produkt som er basert på den svenske oppfinneren Petra Wadströms løsning som ved hjelp av bare sollys kan rense og varme opp vann. For veldig mange mennesker er rent vann ikke en selvfølge. Det er vanskelig å få det ordentlig rent, det er veldig tidkrevende og det går med mye ved for å varme opp.

Med Solvatten fyller man dunken med 10 liter vann og lar den ligge i solen et par timer. UV-strålingen i kombinasjon med varmen renser vannet. Familien får rent, varmt vann, og det minsker deres kostnader til ved, gir bedre hygiene og tid til overs til å gjøre mer produktive ting.

Historien om Solvatten er fantastisk og Colly Components, som har et aktivt bærekraftarbeid, falt umiddelbart for prosjektet. Vi vil være med og hjelpe flere til rent vann, minske problemene med dysenteri og kolera og samtidig øke andelen fornybar energi i verden.

”Jeg blir sterkt berørt av Solvattens historier om hvordan hverdagen er blitt radikalt forandret for de som ikke anser rent vann som en selvfølge. Besøk gjerne solvatten.org og la deg berøre av deres fine arbeid. Det er klart at vi vil støtte det!” sier Pär Ideström, markedssjef i Colly Components.

På denne siden vil du kunne følge samarbeidet med flere oppdateringer i løpet av året.

Augusti 2021 | Rent vatten förbättrar livet för Hanifa och många andra (SE)
December 2020 | Grattis till Solvatten! (SE)
Oktober 2020 | Solvatten gör nytta (SE)
Maj 2020 | Om alla hade rent vatten (SE)